Ah, vårruller. Det må være noe av det beste jeg vet. Og da skal de helst være hjemmelagde! Denne oppskriften har jeg fått via en kompis av Stian.
Vietnamesiske vårruller:
* 7-800 gram kjøttdeig
* 2-3 gulrøtter
* 1 stor løk
* Glassnudler
* Vårrullark (ta ut 15-20 min før fritering)
* Salt og pepper
Kok opp vann som du heller over glassnudlene så de blir myke. La de godgjøre seg noen minutter, og sil av i et dørslag.
Rasp gulrøtter, og hakk løk.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Ta cirka en spiseskje med "deig" og legg på arkene, brett, pensle med egg i skjøten.
Friter i maisolje, (bruk en gammal kjele) dypp i sweet chili...
Glassnudler og vårrullark kjøper du på en innvandrerbutikk. Det går også an å kjøpe no vårrullmiks som kan blandes inn i "deigen".
Har ikke bilde av de ferdig laget... det har seg vel sånn at jeg er for sulten til det :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar