søndag 28. august 2011

Skikkelig husmannskost

Søndag. Hva skal vi ha til middag? Flesk og duppe! Vi har virkelig blitt en A4-familie. Og det liker jeg!


Mmmmm. Håper Elling hadde blitt imponert!

Det var første gang jeg prøvde meg på duppe, og slo liksegodt til med (en slags) kålrabistabbi.

Det kan være litt tiltak å begynne på en skikkelig middag. Men det lengste som tar tid med denne tradisjonsretten her er faktisk å koke poteter/kålrabi. Så da begynte jeg med det. Så skjærte jeg svoren av flesket og skjærte det i tynne skiver, og stekte det.


Kjøttet skal stekes godt. Det synes jeg.

Duppa begynte jeg på samtidig. Smelta margarin, tilsatte mel, så spedde jeg med melk. Tok fettet fra flesket i den hvite sausen, og smakte til med salt og pepper.


Min første duppe!

Kålrabistappe: most kålrabi, fløte, vann, smør, salt og pepper. Egentlig skal det vel være litt gulrot oppi også. Min ble dessverre litt for våt.

Summa summarum vil jeg si at jeg er fornøyd med presentasjonen min. Men innrømmer at mamma sin duppe er best...

Duppeoppskrift:
4 ss margarin
4 ss hvete
5 dl melk
salt
pepper
stekepannefett

Ingen kommentarer: